Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Historien om Arena

Store nærværende oplevelser til alle

Arrow
Arrow
Slider
Slider

Der var engang en mand som drømte om at få sit eget cirkus.

Danmarks mindste cirkus: 1955

Arne Victor Berdino-Olsen starter Danmarks mindste cirkus med et telt til 98 personer, en rejsegrammofon og en enkelt beboelsesvogn, der blev flyttet fra by til by af en lokal vognmand.
Benny Berdino fortæller om sin far, Cirkus Arenas grundlægger.
I begyndelsen er det kun familien og klovnen Larno, som udgør Cirkus Arena, men lidt efter lidt bliver personalet udvidet med gøglere og artister, som bliver engageret fra år til år.

Cirkus til alle dér hvor de er: 1960'erne

Arena tæller i begyndelsen af årtiet 16 vogne og 14 ansatte - men turnerer endnu udelukkende på Sjælland med akrobater, trylleri, klovne, heste, hunde, duer og lamaer.
I løbet af 60'erne tager Arne Berdino - på utallige opfordringer fra Benny - skridtet fuldt ud, og Cirkus Arena bliver et landsdækkende cirkus.
8 mm smalfilm optaget i 1961 hvor Cirkus Arena flytter til en ny nordsjællandsk by.

Vidste du, at...

Arena er i dag Nordens største cirkus med over 8 cirkusforetagender i Europa med i alt plads til over 18.000 tilskuere?

Vidste du, at...

Kult-julefilmen "Dyrlægens Plejebørn" fra 1968 er optaget i Cirkus Arena? Skuespillerne Lone Hertz og Aksel Strøbye skulle være artister i en scene. Dirch Passer og Ove Sprogøe var også med ved optagelserne.

Ny direktør: 1976

Cirkus Arena vækker opsigt med en farvestrålende facade, som er designet af kunstneren Per Arnoldi. Sankt Hans dag 1976 dør Arne Berdino før en forestilling i Hammel, og samme aften står 30-årige Benny i manegen som cirkusdirektør. Arne når lige at se det første firemastede telt med plads til 900 tilskuere blive rejst.
Benny Berdino fortæller om dét at overtage et helt cirkus.

Cirkus ud over landets grænser: 1980'erne

Cirkus Arena udvider cirkusproduktionen i hele Norden og bliver Nordens største cirkus.

30 års jubilæet fejres med en storstilet forestilling i 1985, hvor der for første gang medvirker en landskendt kunstner i Cirkus Arena. Det er sangeren Peter Belli.

Året før, i 1984, drager Cirkus Arena for første gang til Grønland i efteråret med en cirkusforestilling. Et besøg som er blevet gentaget hvert år lige siden. I alt 18 byer og bygder har været på besøgslisten, og der er fuldt hus overalt. Cirkus Arena har desuden siden turneret på bl.a. Færøerne, Island, i Sverige, Norge, Holland og som det eneste danske cirkus i Storbritannien.
Benny Berdino, Pjerrot og Klovnen Bonbon i Grønland
Cirkus Arena ekspanderede i 1980'erne. Peter Belli var konferencier i 1985.
"Jeg havde fra barnsben store ambitioner for Arena...
og det gav til tider min far lidt ondt i maven. Han sagde, at jeg aldrig skulle gøre Arena større, end at jeg kunne nå ud på sidste stolerække.
Og det har jeg altid husket."

Cirkusdirektør Benny Berdino

Friske pust fra tidens TV-helte: 1990'erne

TV-stjernen Bubber optræder hele 7 sæsoner gennem 90'erne som sprechtallmeister. Det bliver en overvældende succes. Under den første forestilling står 600 grædende børn udenfor og kan ikke komme ind i det totalt fyldte telt. Cirkus Arena bliver Danmarks familiecirkus.

Benny skaffer flere pladser i teltet og begynder at udskifte det nedslidte materiale med nyt. Bubber er fantasifuld og med sin uortodokse holdning en god sparringspartner for Benny. Han finder bl.a. på at sende unge ekvilibrister på BMX-cykler i manegen.

Bubber delte manegen sammen med bl.a. General Dryptud, og i 1997 stod Bubber sammen med TV-nissen Pyrus, som overtog værtsrollen i slutningen af årtiet.
Benny Berdino og Pyrus fortæller om livet i cirkus i 90'erne.
I 1992 tager Cirkus Arena sit første seksmastede telt i brug. Vognparken er nu vokset til 37 kørende enheder, og cirkus har et personale på 86.

Den største artist, målt i berømmelse, som har stået i manegen er solskinsklovnen Oleg Popov. Patrick Berdino medvirkede i Popovs entré i 1999 i et kostume, der var en nøjagtig kopi af den store klovns.

Vidste du, at...

Knud Munch fra Rønne er i gang med at skabe en nøjagtig kopi af Arena i størrelsesforholdet 1:25? Vognenes vægge laves af krydsfinerplader på 1 mm og 2 mm, som klæbes sammen, så de ligner brædder, og tagene formstøber han i plast. De færdige vogne kan ses i Cirkusland.

Vidste du, at...

Sangen "Cirkus, cirkus, cirkus er i byen" er skrevet af Keld Heick specielt til Cirkus Arena? Gennem tiden har Cirkus Arena udgivet flere CD'er, og Benny Berdino er kendt som den syngende cirkusdirektør. Senest er Mille Goris sange fra forestillingen 2017 blevet udgivet.

Rekord og temapark: 2000'erne

50 års jubilæet fejres med Søs Fenger og Dario Campeotto som sprechtallmeisters. Sæsonen ender med at skrive cirkushistorie med over 300.000 tilskuere under teltdugen i løbet af sæsonen.

Samtidig begynder arbejdet med at omdanne vinterkvarteret i Slagelse til en temapark. Temaparken Cirkusland åbner i 2006 og har hvert år åbent i skolernes efterårsferie, vinterferie og sommerferie.
Benny Berdino, Pjerrot og Klovnen Bonbon i Grønland
Cirkus Arena ekspanderede i 1980'erne. Peter Belli var konferencier i 1985.

Eventyret fortsætter: 2010'erne

Det trækker overskrifter internationalt og i Danmark, da Patrick Berdino vinder guld ved junior-cirkusfestivalen i Monte-Carlo i 2012. Året efter vinder Merrylu Casselly og Patrick Berdino ligeledes guldprisen for deres Pas de deux til hest ved den 21. internationale Cirkus Festival i Massy i Frankrig. Ved festivalen tager Cirkus Arena hele tre førstepriser med hjem til Danmark.

Dokumentarfilmen 'Cirkusdynastiet' af Anders Riis-Hansen optages i samme periode. Den følger cirkusfamilierne Berdino og Casselly helt privat og vises i biografer over hele landet samt på TV2 i 2014. Kærlighedsdramaet nomineres til en Bodil og flere udenlandske filmpriser.
Traileren til 'Cirkusdynastiet' (2014)
I 2015 præsenterer Cirkus Arena et storslået 60 års jubilæumsshow. Forestillingen bliver instrueret af Signe Lindkvist og Uffe Holm, som også selv springer i manegen som sprechtallmeisters. Blandt publikum og hos anmelderne roses Cirkus Arena for at forny cirkusgenren.

Dokumentarfilmen 'Cirkusdynastiet' har i 2015 gjort Patrick Berdino landskendt, og han medvirker som deltager i TV2's fredagssucces 'Vild med dans', hvor han danser med dansepartneren Jenna Bagge.

I 2017 lever eventyret fortsat i bedste velgående. Motor Mille griber eventyrbogen og indtager manegen. Pressen skriver "Du mille en succes" og kvitterer med 5- og 6-stjernede anmeldelser.

Eventyrstilen føres i 2018 videre af rapperen MC Clemens, som bidrager med en hel sammenhængende fortælling om "Klovnen og Kronprinsen - Jagten på den tabte tåre" til årets forestilling i Cirkus Arena, som han både instruerer og medvirker i. Fortællingens sange udgives på alle streamingtjenester, og selve historien udkommer som børnebog.

Clemens' cirkusforestilling bliver den bedst anmeldte i nyere dansk tid, og anmelderne skriver begejstret "Cirkus Arena leverer en hidtil uset helhed" og "Cirkus Arena har omdefineret betydningen af cirkus".

År 2018 bliver samtidig det sidste år med optrædende elefanter i manegen. I 2019 bliver det besluttet, at Cirkus Arenas tre pensionerede cirkuselefanter skal nyde deres otium i Knuthenborg Safaripark.

2019 bliver samtidig året, hvor Bubber vender tilbage til Cirkus Arena i rollen som konferencier i 'Cirkus ifølge Bubber 1'.
Successen fortsætter, og Cirkus Arena vinder hhv. 'Årets Talent'-pris og prisen for 'Årets Bedste Nummer' ved Den Danske Cirkuspris 2019.

I 2020 og 2021 skulle Cirkus Arena have fejret 65 års jubilæum. Den verdensomspændende COVID-19 satte dog en stopper for alle forestillinger i begge sæsoner. Jubilæumsshowet var derfor udskudt til 2022, hvor Julie Berthelsen og Bubber var i spidsen for showet, der blev set af flere end 110.000 publikummer. Bubber og Julie Berthelsen fortsatte som værter i 2023 med et nyt hold fænomenale cirkusartister. Igen blev Cirkus Arena årets bedst anmeldte cirkusforestilling i Danmark.

Cirkusland i Slagelse udvidede aktiviteterne med store koncerter med navne som Queen Machine, Lars Lilholt Band og Hansi Hinterseer.
Cirkus Arena ekspanderede i 1980'erne. Peter Belli var konferencier i 1985.
Slider

CIRKUSLAND OG VINTERKVARTER:
Årslevvej 6
4200 Slagelse, Danmark
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

KØB BILLET online døgnet rundt hos Ticketmaster

BILLETKONTOR:

For personlig betjening tlf. 40 30 01 02

(Åbent dagligt kl. 12 - 17. Indtil da send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

Eller send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
hvis du har brug for hjælp til billetbestilling

Virksomheder og grupperabat
Hold din fest i cirkus