Image is not available
Image is not available
Image is not available
Arrow
Arrow
Slider

Sådan lever vi med vores dyr

Det er vigtigt for os, at vores dyr har det godt, så det er helt naturligt, at de altid kommer i første række.
Hvordan lærer dyrene tricks?
Det er vigtigt at huske, at vi i Cirkus Arena ikke bare lever af vores dyr, vi lever i allerhøjeste grad med dem.

Når vi er sammen med dyrene alle timer i døgnet, så lærer vi at aflæse dem uden noget hokus pokus. For at skabe sådan et trygt forhold mellem os og vores dyr, er det meget vigtigt, at dyrene trives hele vejen rundt. Selve forholdet mellem dyr og træner skal plejes hver dag, og derfor er det altid de samme mennesker, der træner og passer dyrene.

Vi træner altid vores dyr efter belønningsmetoden. Det kaldes ’positiv forstærkning’ og betyder, at vi roser verbalt med vores stemmeleje og forstærker det ved at give en godbid, hver gang en øvelse er blevet gjort rigtigt. Sådan lærer dyrene at brav f.eks. betyder rigtigt, og at de derfor får en godbid bagefter.

Nogle dyr fanger det hurtigt, mens nogen skal have det lidt flere gange. På den måde er der ikke så stor forskel på dyr og mennesker. Nogen er meget lærenemme, og nogen skal bruge lidt længere tid, før de lærer det. I træningen giver vi vores dyr den tid, de har brug for.

Vi begynder heller ikke at stresse op til en premiere, hvis vi ikke har nået det mål, vi måske har sat for træningen. Så reviderer vi i stedet nummeret og viser det, som dyrene allerede har mestret. For det er dér, vi er kommet til i træningen netop der. På den måde kan vi tilpasse det hele efter dyrenes behov og skabe det legende samspil mellem dyr og menneske, som I kan opleve i forestillingen.
Se videoen og kom med Laura Berdino i manegen, mens hun træner hestene.
Hvad laver dyrene, når de har fri?
De numre i manegen, som dyrene medvirker i, varer cirka 8 minutter. Efter nummeret får dyrene deres kraftfoder, og så har de fri frem til næste forestilling, som vi højest spiller to af om dagen. Når dyrene har fri, står de på fold, hvis vejret er godt, og ellers står de udendørs i deres overdækkede stald.

Når vi rykker til en ny by, er det første, der bliver sat op dyrenes stalde og folde, så de kan komme ud og græsse. Det er vigtigt for os, at vores dyr har det godt, så det er helt naturligt, at de altid kommer i første række.

Om morgenen bliver dyrene trænet og løbet af i manegen, så de får rørt sig. Vi ændrer aldrig på rammerne for dyrenes hverdag. De får den samme foder, og den samme ros. Det er også altid de samme kammerater, dyrene står sammen med i folden, i stalden og i transportvognen. De faste rutiner er med til at skabe tryghed for dyrene, og det eneste der bliver skiftet ud, er underlaget de står på. Nogle dage står de på en græsmark i Odense og andre dage på en græsmark i Aarhus. Dyrene nyder at opleve de nye dufte og græsarealer, ligesom de ville gå rundt og gøre det i naturen.

Det er vigtigt, at alle vores dyr har mulighed for at have et socialt liv, hvor de kan gå rundt sammen og snuse til hinanden. For at sikre os at alle vores dyr har det godt, har vi ofte dyrelægebesøg, hvor der foretages opsyn og vurdering af dyrene. Vi får altid ros fra dyrlægen, som tilser vores dyr uden anmærkninger. Vores stalde er åbne, og alle er velkomne til at besøge cirkuspladsen og se vores dyr. Uden for cirkussæsonen bor vores dyr i Cirkusland i Slagelse sammen med deres faste træner og dyrepassere.

Alle cirkusdyr har foderprogrammer, dyrlægekontrol og de lever efter et regelsæt som omhandler deres velfærd såvel i manegen, på transport og når de er på fold eller i stald. Reglerne er få år gamle og administreres af fødevarestyrelsen, som i alle cirkus arrangerer uanmeldte kontrolbesøg.

Transport af dyrene
I 2011 foretog professor Sylvia Kaiser fra universitetet i Münster en undersøgelse af cirkusdyrs transportforhold. Hun målte cirkuselefanters stresshormon ud fra spytkortisol før og efter transporten, og undersøgelsen viste, at der ikke skete en stigning af stresshormon i dyrene, mens de blev transporteret.

Dette billede kan vi kun nikke genkendende til. Vores dyr er vant til at køre i deres vogne, da dét at lære at være på transport er en del af deres grundtræning.

Vi lever med vores dyr 24 timer i døgnet 365 dage om året. Vores dyr er trygge, fordi de via faste rutiner ved, hvad der skal ske, og de er altid glade for at komme ind i manegen og deres transportvogne, da det er her, de får deres yndlingsfoder.

CIRKUSLAND OG VINTERKVARTER:
Årslevvej 6
4200 Slagelse, Danmark
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

KØB BILLET online døgnet rundt hos Ticketmaster

BILLETKONTOR:

For personlig betjening tlf. 40 30 01 02

(Åbent dagligt kl. 12 - 17. Indtil da send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

Eller send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
hvis du har brug for hjælp til billetbestilling

Virksomheder og grupperabat
Hold din fest i cirkus