Pressemeddelelser

Bubber laver sin egen cirkusforestilling i 2019

den 26. februar 2019
Rejs med Bubber ind i årets magiske cirkusforestilling fyldt med cirkusløjer og et udpluk af verdens bedste artister i Cirkus Arenas nye forestilling 'CIRKUS IFØLGE BUBBER'.

I 2019 er Bubber årets konferencier i Cirkus Arena, og i den anledning har han taget tøjlerne og samlet alt det, han synes hører til i et rigtigt cirkus. Cirkusverdenen er nemlig ikke uvant for Bubber. I 1990’erne var han konferencier ved Cirkus Arena 7 år i træk, og i 2017 vikarriede han i en kort periode for konferencier Mille Gori. Det er altså 9. gang, Bubber rejser med Cirkus Arena på turné, men denne gang sætter han selv scenen.

I cirkus bliver drømme til virkelighed
I forestillingen bliver det Bubbers opgave at undersøge og afdække cirkus’ magiske verden.

Bubber fortæller:
- ”Jeg har tit tænkt tanken, at det kunne være sjovt at lave min egen cirkusforestilling, og nu er drømmen endelig gået i opfyldelse. For mig har cirkus altid været poetisk. Det der fascinerer mig mest ved cirkus, er hele magien omkring det. At cirkusteltet på magisk vis er rejst, når byen vågner, og at teltet er væk igen senere samme aften, når forestillingen er slut. Når cirkus har forladt byen, går der et helt år, før det kommer tilbage, men artisterne og cirkusfolkene rejser videre rundt og laver deres optræden aften efter aften. Med ’Cirkus ifølge Bubber’ har jeg sammen med familien Berdino samlet alt det, jeg synes hører til i en rigtig cirkusforestilling. Alle de artister man vil møde har en drøm og et helt særligt talent, og der ligger timevis af træning bag”.

Bubbers favoritter i manegen
Årets forestilling er fyldt med muskel- og hestekræfter. Med Bubbers fortælling i spidsen møder publikum bl.a. de stærkeste håndstandsartister, som viser deres utrolige kræfter, når de balancerer i luften. I forestillingen får Bubber også besøg af Cirkusprinsessen og hendes smukke brune araberhingste, samt de frygtløse motorcykelkører fra Diorios, som i 2019 vender tilbage til manegen.

Cirkus der samler familien
De to sidste år er Arenas nytænkte cirkusforestillinger blevet særlig godt modtaget af publikum og anmeldere, og vi ser frem til at fortsætte succesen med endnu en nytænkt cirkusforestilling.

Cirkusdirektør Benny Berdino udtaler:
”I 1990’erne kunne vores publikum 7 år i træk opleve Bubber i Cirkus Arenas manege, og i 2019 er han endelig tilbage - ovenikøbet med sin helt egen cirkusforestilling. Mange af de børn der oplevede Bubber i 90’erne har selv stiftet familie, og nu er muligheden for at give cirkusmagien videre til deres egne børn endelig kommet. Bubber er som en del af cirkusfamilien. For 20 år siden tilbragte vi syv somre sammen på turné, så at han nu er tilbage giver en følelse af, at hele familien er samlet igen. Vi glæder os til at arbejde sammen igen, og til årets forestilling har vi samlet en række verdensartister der repræsenterer, hvad cirkus er for Bubber”.

For yderligere information eller aftaler om interview kontakt Cirkus Arenas pressekontakt Kristoffer Ditlevsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 31 10 10 06.

Elefantprojekt skal sikre en fremtid i Danmark for Cirkus Arenas elefanter

den 17. september 2018
Cirkus Arena vil sammen med Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark arbejde for at opføre et nyt hjem til de cirkus-elefanter, som sendes på tidlig pension, når Folketinget den kommende tid ventes at forbyde eksotiske dyr i cirkus. Alle tre parter er enige om, at man fra politisk side bør igangsætte det næste skridt i elefanternes liv senest ved årsskiftet.

Når Folketinget inden for de kommende måneder ventes at stemme et lovforslag igennem om at forbyde eksotiske dyr i cirkus, står elefanterne fra Cirkus Arena, Lara, Djungla og Jenny, uden et hjem. Men ikke længe, hvis det står til Dyrenes Beskyttelse, Knuthenborg Safaripark og Cirkus Arena. Parterne er blevet enige om at arbejde for et nyt elefantanlæg som en del af Knuthenborg Safaripark, hvor cirkuselefanterne kan tilbringe deres otium under de bedste forhold.

”Vi er meget glade for, at vilde dyr nu ikke længere skal optræde i cirkus, men der skal også tages ordentligt af de dyr, som sendes på tidlig pension som følge af lovændringen. Dyr, som har optrådt hele deres liv i cirkus, kan ikke bare lukkes ud i det fri. Derfor glæder det mig meget, at vi nu ser ud til at kunne finde en rigtig god løsning, hvor elefanterne får lov til at blive i Danmark under de bedste betingelser, og ikke sendes til dårlige forhold i udlandet,” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Ambitionen er, at det nye elefantanlæg skal løfte overlæggeren for god dyrevelfærd hos elefanter i zoologiske haver med hensyn til 200.000 m2 plads i det fri, gode indendørs faciliteter og rig aktivering i anlægget. Knuthenborg Safaripark vil ansætte to faglærte dyrepassere til at tage sig af elefanterne, samt en ekstern elefantekspert som sammen med elefantpasserne fra Cirkus Arena skal hjælpe elefanterne i overgangen fra cirkus til safaripark.

”Knuthenborg Safaripark har de helt ideelle rammer for at opføre et moderne, ambitiøst elefantanlæg med dyrevelfærd i absolut topklasse. Elefanter danner så stærke familieære bånd, at de oplever stor sorg, når de mister et familiemedlem. Derfor er det rigtig vigtigt for os, at vi tager alle tre ind, så vi kan bevare elefanternes gode relation til hinanden,” siger chefzoolog i Knuthenborg Safaripark, Rasmus Nielsen.

Også Cirkus Arena ser Knuthenborg Safaripark som den bedste arvtager til deres elefanter, og ønsker fra politisk side en hurtig overgangsordning.

”Der har fra politisk side været mange forslag i luften, men forslaget fra Knuthenborg Safaripark er langt det mest seriøse og det bedste for elefanterne, når forbuddet træder i kraft. Beslutningen om forbuddet er stort set truffet fra politisk side, og dermed er en mangeårig æra slut for dansk cirkus. Derfor forventer vi også, at politikerne aktivt er med til at hjælpe elefanterne videre til det næste skridt i deres liv hurtigst muligt – gerne allerede fra årsskiftet,” siger turnéchef, Klaus Jochumsen, fra Cirkus Arena.

Dermed er alle tre parter enige om, at cirkuselefanternes fremtid bør ligge i Knuthenborg Safaripark, og at en afklaring om den konkrete fremtid bør findes hurtigst muligt fra politisk side. Parterne håber, at politikerne vil tage godt imod deres forslag, som de ser som den bedste løsning for elefanterne, når de mulige løsningsmodeller skal behandles.
Pressekontakt
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 31 10 10 06

CIRKUSLAND OG VINTERKVARTER:
Årslevvej 6
4200 Slagelse, Danmark
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

KØB BILLET online døgnet rundt hos Ticketmaster

BILLETKONTOR:

40 30 01 02
(telefonen åbner fra 16. marts 2020)

Virksomheder og grupperabat
Hold din fest i cirkus